DIY- tumblr candle jar!

by - јун 17, 2016

Hey my loves!
Raspust je počeo, a ja se osećam kao i svaki dan, kao da je subota ili nedelja. Prosto ne mogu da se naviknem. Kako se vi osećate na početku raspusta?
Paa kao što sam vam i obećala, evo jednog posta. Ali, ovo neće biti brzinski kratak post, nego jedan srednje dugačak jer je u pitanju "tumblr DIY". U sredu sam tražila neke ideje po internetu šta bih mogla da pravim, i na pinterestu sam našla mnogo slatkih sveća u teglicama pa sam došla na ideju da napravim. Ja sam se odlučila za mirišljavu sveću.
Sve sam vam fotografisala, i mislim da bi mogli da počnemo sa postom!
1# Prvi korak jeste da stavite vosak u keramičku činiju i stavite u mikrotalasnu prvo na 2:30 min. Ukoliko imate neku staru sveću koja nema nikakav miris, možete jednostavno nju upotrebiti kao što sam ja to uradila. :)
3# Dok je vosak u mikrotalasnoj, vi pripremite teglicu za sveću. Uzmite drveni štapić i za njega zavežite kanap koji će nam služiti kao fitilj. Moj vam je savet da uzmete neki deblji kanap. Na kraj kanapa stavite malo voska kako bi kanap što pravilnije stajao.

2# Nakon što je prošlo 2:30 min. izvadite činiju iz mikrotalasne. Ali budite pažljivi jer je mnogo vrelo, tako da se poslužite krpom ili kuhinjskim rukavicama. Kada ste izvadili činiju sa voskom, dodajte boju za kolače i neki ukus za kolače. Ja sam se odlučila za crvenu boju i ukus maline. Kada sve sipate, vratite u mikrotalasnu na jos dva minuta.
4# *Željana je zaboravila da slika kako vosak izleda kada se izvadi.... *aplauz* *
Uglavnom, izvadjen vosak promešajte kašičicom, i ukoliko želite, dodajte još ukusa za kolače.  Zatim kašičicom polako sipajte vosak u pripremljenu teglicu, ostavite da se malo prohladi, i sa sve onim štapićem stavite u frižider na 5-10 minuta.
5# Nakon što se vosak malo stegnuo, vreme je za ukrašavanje.
6# Kada ste završili sa ukrašavanjem odsecite višak kanapa koji je bio zakačen za drveni štapić, i ostavite još 5 minuta da se sve dooobro stegne.
7# Dok se sveća hladila, ja sam napravila ukras za teglicu koji ću staviti na nju.
I na kraju naša sveća izleda ovako:

Ja se iskreno nadam da vam se post dopao, i da ste uživali koliko i ja dok sam fotografisala sve postupke.
Ukoliko probate da napravite obavezno mi pošaljite vaša dela na moj mail- preradoviczeljanap@gmail.com.
Pošto mi se mnogo svidela sveća kako miriše, odlučila sam da napravim još jednu koja ima miris vanile. Zapalila sam sveću sa mirisom vanile da isprobam da li zaista miriše, i ja sam oduševljena. Sve zavisi koliko arome stavite! U nastavku posta pogledajte još neke fotografije, a mi se vidimo za koji dan, do tada vam šaljem puuno poljubaca i zagraljaja, ii vidimo se! ♥



Instagram- _zeljanap_

Vaša,

You May Also Like

10 comments

  1. Predivno! Već dugo sam u potrazi za svećama koje zaista šire miris, ali izgleda da mogu i svoju da napravim.☺♥

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман17. јун 2016. 17:02

    Odlican DIY,pisi nam jos ovakvih postova.♥

    ОдговориИзбриши
  3. Divan post <3 Svijeća izgleda jako lijepo :)
    ☀️ forever-blogm.blogspot.com ☀️ - novi post i novi ljetni izgled bloga <3

    ОдговориИзбриши
  4. Aaa odlicna ideja. Lako, jednostavno a opet izgleda tako slatko. Bice fora to polniti nekome za rodjendan. ♥

    Na mom blogu je novi post. Najzad pravim Q&A pa ako mozes postavi mi neka pitanja. ;)
    worldarounyo.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши

Thank you for visiting my blog. Hope to see you soon here again! ♥