Inspirational quotes, and what I learn from them!

by - јануар 10, 2017

Hey girls!
Nadam se da ste dobro, srećni i zadovoljni i da uživate na raspustu. Meni raspust traje do 16. Januara, a znam da nekima škola počinje već sutra tako da... Žao mi je hahah. Kao što rekoh, iako se zvaničnoo 16. Januara vraćam u školske klupe, ovu nedelju neću posvetiti dodatnom opuštanju, već ću se potruditi da ponovim poslednje lekcije koje smo radili iz svakog predmeta. A vreme za opuštanje pred konačan povratak u školu, pružiće mi subota i nedelja.

No, da ja ne bih sad vas umarala, i podsećala vas na školu, za danas sam odlučila da vam napišem post o nekim inspirativnim citatima, koje ja izuzetno volim, i iz kojih sam naučila ponešto. Tako da, nadam se da će i vama pomoći ovi citati da shvatite nešto u životu, kao što sam i ja. Hajde da počnemo!
Dakle, ukoliko niste uspeli nešto iz prve, ili ukoliko nešto ne krene po vašem planu, uvek se setite da to nije kraj, i da ima još mnogo vremena da napravite neki novi plan koji možda uspe, a možda i ne. Ali uvek zapamtite da ne treba da odustajete, i da uvek ima neko rešenje.

Ukoliko imate neku nezgodnu naviku koju gajite još iz detinjstva, ili ukoliko ste lenji, i mrzi vas da učite, pomažete mami, spremate sebi jelo, i mislite da vama nema pomoći i govorite kako vam je to navika i da ne možete da se promenite- možete! Dakle nikad ne mojte da mislite da ne možete nešto. Uzeću sebe za primer- ovog polugodišta sam zaista popustila, i prošla sam 4.00 jer sam učila samo predmete koji su mene interesovali, i mislila sam da ja ne mogu da se promenim jer mi je navika da učim neki predmet koji ne gotivim 1-2 sata i pređem na društvene mreže. Međutim, poslednje dve nedelje sam odlučila da promenim sebe, i da popravim neke ocene koje su bile katastrofa. Bilo je teško jer, realno, nezgodno je kad prestajete sa nekom navikom koju vučete na ledjima dosta dugo, ali na kraju možete uspeti. Ja sam uspela da popravim par ocena. Ali u sledećem polugodištu, zacrtala sam sama sebi strožije kriterijume, i da se moram odreći kompijutera i socijalnih mreža tokom cele sedmice, samo subotom i nedeljom sebi da dam oduška da prošvrljam malo, ukoliko želim da upišem željenu školu.  Ne važi ovaj citat samo za školu, već i uopšte. Ukoliko zaista želite da se promenite, promenićete se, jer vi to možete.

Kao i prethodna dva citata, i ovaj govori o tome da možete da promenite nešto, i da je svaki naredni dan, šansa za novu promenu, i da ispravite greške. Ukoliko ste juče (opet uzimam primer škole jer mi je najjednostavnije) npr. dobili slabu ocenu iz škole, učite, potrudite se, dajte svoj maksimum i sutra ispravite na bolju ocenu. Osećaćete se bolje jer ste dobili bolju ocenu, i jer se vaš trud isplatio. Svakog dana je šansa za novu promenu.
Nemojte uvek misliti na ono najcrnje. Ako želite da uplatite loto ili bingo, uplatite, nemojte odmah misliti da nećete dobiti i odmah se odvratite od te ideje. Uplatite tih 100 dinara, jer, ko zna, možda vam je baš taj dan naklonjena srećna zvezda, i budete baš vi dobitnik. A ako ne uplatite, uvek ćete razmmišljati "šta bi bilo da sam..." i kad bude izvlačenje, a budu baš brojevi koje ste vi hteli da stavite, bićete poraženi jer niste slušali svoje srce. A i ako ne dobijete ništa, pa šta? Nije kraj sveta, pokušali ste, jednom ste pali, dignite se i nastavite dalje. Uzela sam banalan primer, ali to ne važi samo za igre na sreću, već i u svakodnevnim životnim situacijama.
U svakoj tami postoji neka svetla tačka, a ta tačka je izlaz. Kada vam se čini da ste do guše u problemima, i da ne vidite izlaz zapamtite da uvek postoji neko rešenje. I da u svakoj tami ima nešto što sija.  Nemojte odmah odustajati, plakati i kukati kada vam nije dan, i kada nešto ne možete da uradite kako treba. Sedite, razmislite, da li je ta stvar ili nešto što ste hteli da uradite, zaista vredno vašeg nerviranja i vaših suza? Ukoliko jeste, pokušajte pronaći izlaz, i pomoć kako da rešite nešto, ukoliko ipak nije, dignite ruke, i posvetite se nečemu što vam je zaista potrebno, i nešto što je zaista vredno vašeg truda i nerviranja, jer sam sigurna da ćete na kraju biti ponosni što niste odustajali.
Svakom su dozvoljene greške, i niste fejl ako ne uspete nešto iz prve. Ja se vodim ovim- sapleteš se, padneš, ustaneš, otreseš prljavštinu i nastaviš dalje krupnim koracima. Učite na vašim greškama, ne na tuđim, jer vi niste ta osoba, vi ste vi. Okej ova rečenica nema smisla ali nadam se da ste razumeli šta hoću da kažem. Nekad nemojte ostajati na zemlji kad padnete, i misliti da je gotovo. Nije, nastavite da se trudite, uložite poslednju kap vaše snage i volje ukoliko je to nešto što zaista želite da postignete.

I to bi bilo to drage moje! Nadam se da vas je ovaj post inspirisao, i da su vam ovi moji omiljeni citati pomogli da shvatite neke stvari.
Mi se vidimo u sledećem postu, do tada vas svee ljubim ii do sledećeg kuckanja, ćaoo ♥

Instagram- @_preradovic_z
Vaša,

You May Also Like

49 comments

  1. Predivno i inspirativno! :) Odličan post draga. ♥

    http://lifella2.blogspot.com/ zapratila sam te, ako želiš uzvrati♥ (novi post)

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala ti na motivacionim citatima. Veoma su mi pomogli u vezi škole, iako mi je meni prosek 5,00. I da, to što si rekla da sutra počinjemu u školu, naša opština je to promenila jer imamo puno snega i autobus koji nas vodi u školu je pokvaren, pa su nam produžili domor do ponedeljka. :D
    Novi post je na mom blogu. Reč je o jednom jako zanimljivom tagu: LifeInMyStyle

    ОдговориИзбриши
  3. Jako inspirativan post! :)

    Giveaway je na mom blogu----> http://fashionandstyleno1.blogspot.rs/2017/01/giveaway-mojrokovnikrs.html

    ОдговориИзбриши
  4. Jako lijepi i inspirativni citati :)


    mysweetlandd.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  5. Post ti je odličan. Ja bih trebala živjeti po 3. citatu, ali sam više tip osobe koja neku stvar neće napraviti i poslije će se izjedati što bi bilo kad bi bilo, ali nema veze to sam ja. :) ❤

    http://sretnisanjar.blogspot.hr

    ОдговориИзбриши
  6. Predivan post,neke citate sam preuzela ☺❤❤!Nadam se da će i nama produžiti raspust,iako stalno nešto menjaju 💖!

    Novi post perfecthigh136.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  7. Odlican post. Tako je dobar i inspiriajuci!
    Sve si tako lijepo napisala i opsirno, predivno!

    MMara moj blog

    ОдговориИзбриши
  8. These are so inspiring.
    http://societyfix.blogspot.com.eg/

    ОдговориИзбриши
  9. Divan post. Svi citati su veoma motivacioni i inspirativni. Slažem se oko svega♥♥

    http://sosihappylife.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
  10. -Sjajan post!Svi citati su predivni!Meni takođe škola počinje 16. januara.Ovaj post je predobar,predivno si ovo napisala!♥
    -Ukoliko hoćeš poseti moj blog,značilo bi mi tvoje mišljenje!♥

    http://chelchiechelchie.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  11. Amazing post, dear! :) Do you want to follow each other? If yes, please follow me with GFC, write a comment and I follow you back :)

    xx Veronica
    welcome to Mango Juice blog

    ОдговориИзбриши
  12. Amazing post
    I following your blog now, please follow me back
    carolineworld123.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  13. Follow you back :)
    http://fashionlikealife.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  14. Sviđa mi se tvoj blog! :)

    Pogledaj moj i zaprati me ako ti se sviđa! http://fashionlikealife.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  15. Ja mogu da kazem da imam neku opsesiju sa citatima.U telefonu ih imam na stotine i uvek trazim nove.Zaista daju veliku motivaciju i mene su mnogo puta podstekli da razmisljam bolje o nekim stvarima.Svidja mi se tvoje razmisljanje!

    Novi post ---> girlsstuffblogg.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  16. Olá Querida,

    Gostei muito das citações. Uma ótima maneira para você se inspirar e nos inspirar. :)

    Um beijo, estou te seguindo.

    www.purestyle.com.br

    ОдговориИзбриши
  17. Hi! I'm following you!!
    https://asreceitasdamaegalinha.blogspot.pt

    ОдговориИзбриши
  18. aaaaawn beautiful quotes, I love all ♥
    Do you from Poland?

    https://heyimwiththeband.blogspot.com.br/

    ОдговориИзбриши
  19. The post is so great! I really love your blog:)

    irinathayer.com

    ОдговориИзбриши
  20. Doista si me očarala ovim postom! Iako sam prvi put na tvom blogu jako mi se sviđa! Slažem sa tobom u svim citatima. Kao sportašica imala sam uspone i padove, ali uvijek citati pomognu. :)

    Fantastiko World - pratim te, posjeti moj blog ako želiš. ;)

    ОдговориИзбриши
  21. Svaka cast za post! Istina je da se iz citata moze izvuci dosta korisnih savjeta. Inace sam osoba koja sve lijepe citate ispisuje u biljeznicu, nekako ih volim imati na jednom mjestu. Zelim ti puno srece s ocjenama u drugom polugodistu :)
    Posjeti moj blog i ako zelis, mozemo se medjusobno zapratiti: shoppingholic-dreamer.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  22. Svaka cast za post! Istina je da se iz citata moze izvuci dosta korisnih savjeta. Inace sam osoba koja sve lijepe citate ispisuje u biljeznicu, nekako ih volim imati na jednom mjestu. Zelim ti puno srece s ocjenama u drugom polugodistu :)
    Posjeti moj blog i ako zelis, mozemo se medjusobno zapratiti: shoppingholic-dreamer.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  23. Savrsen post!Bas mi se dopada :)
    Ako zelite posetite moj blog : http://iamnedaa.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши

Thank you for visiting my blog. Hope to see you soon here again! ♥