Zašto ne prihvatamo sebe?

by - јун 26, 2017

Hey girls!
Danas vam pišem nešto ozbiljniju temu. Ne želim da niko shvati ovaj post kao uvredu ili nešto slično, samo moje lično razmišljanje, koje se može ili ne promeniti za godinu-dve.
Danas ću vam pisati na temu- zašto ne prihvatamo sebe. Govoriću na temu, kako sebe predstavljamo svetu u drugačijem svetlu. (ne svi)
Opet kažem, ne želim da se bilo ko uvredi ovim postom i da me shvati pogrešno.
Резултат слика за tumblr makeup
Naime, svi ste upoznati sa današnjim svetom, i izgledom devojaka na ulici. Svaka liči kao jaje jajetu.
Nemaju svoje ja. Nemam ja ništa protiv iscrtanih obrva ili našminkanih usana. Medjutim, imam protiv tih devojaka koja većina nije takva, nazovimo- laka devojka. Spoljašnjost joj se drugačija od srca.

Da li ste se ikad zapitali zašto to? Upravo zbog današnjih emisija, instagram profila i ostalih stvari. Da se razumemo, i sama imam instagram nemam nista protiv društvenih mreža, ali devojke koje svoj život tamo prikazuju savršenim, i mi koji gledamo takve profile, devojke itd. stvaramo sebi komplekse da moramo biti takve. Daju nam lažnu sliku njihovih života, da im je život kao duga ili jednorozi- savršen i bez greške. Ali niko nije takav. Čak ni najpraćeniji instagram profili.

Devojka se ne meri po savršeno oštrom bronzeru ili hajlajteru koji se vidi iz vasione. Ne meri se ni po materijalnom stanju, niti po markiranoj robi. A po čemu se onda meri? Ako znate odgovor na to pitanje, vi spadate u 30% od 100% osoba koje znaju, a to je da se devojka meri po lepoti koju donosi iz sebe. Verovatno vam sve ovo zvuči kliše. Ali je i istinito.

Jedan video koji je obišao ceo svet videćete u nastavku. I on upravo govori o ovome o čemu vam i ja pričam.


 Ovaj video sam, čini mi se, pogledala prošle godine. Neki od vas su i možda već videli ovaj video. Medjutim, vi koji niste, molim vas da pogledate. A i vi koji jeste pogledajte ga još jedanput. Naime video govori o jednoj devojci koja je slikala svoje lice bez i trunke šminke i postavljala takve slike na instagram. Tada he naišla na mnogo osudjujućih i zgrožavajućih  komentara na račun njenog izgleda.
Onda je odlučila da se našminka, i pokaže svoju ''lepšu'' stranu. Komentari su bili i više nego poyitivni. Iste te osobe koje su se zgrožavale, sada su se divile, mada... Iako je ona pokušala da se dopadne svima, i takva našminkana nailazila je na užasne komentare koji su joj poručivali da nosi previše šminke, da se lažno predstavlja itd..  A onda se transformisala još jednom...

Poenta celog ovoj posta je, da ne dozvolite nikome da utiče na vas, vaše samopouzdanje i vašu sreću. Nemojte da dozvolite da vas menjaju osobe, koje i same sebe menjaju da bi se dopale baš vama i da bi se osećale manje vrednom.

Verujte mi, vi takve, ne našminkane, mnogo ste vrednije i više zračite kepotom nego sve one zajedno.
Nemojte da me pogrešno shvatite, ja se šminkam volim to itd... Ali ne dozvoljavam da sebe predstavljam u drugačijem svetlu niti menjam svoje ponašanje da bih se dopala nekome.
Kao i svaka devojka, volim šminkanje i te girly stvarčice. ali eto ovo je neko moje mišljenje kojim nisam želela da uvredim nijednu od vas.

Nadam se da me razumete i da nećete imati loše mišljenje o meni posle ovog posta. Ipak imam samo 14 godina hahah...

To bi bilo to što se tiče današnjeg posta. Nadam se da ste uživali obavezno mi recite šta mislite u komentarima i kako vam se post dopao. Ukoliko želite još ovakvih ili sličnih, recite mi to!

Mi se vidimo za koji dan, do tada vas sve ljubim, i ne zaboravite da ste lepe na svoj način!

Instagram- @krazyzeyzey

You May Also Like

10 comments

  1. Stvarno divno napisan post! Gadi mi se što se sad djevojke cijene prema tome kakvu šminku imaju ili odjeću nose, kao da smo objekti, a ne ljudi. Ja volim imati nešto što drugi nemaju i govoriti i o svojim problemima jer ne želim svoje čitaoce uvjeravati da je moj život savršen, jer nije, kao ni ničiji. :)

    Fantastiko World

    ОдговориИзбриши
  2. Najezila sam se gledajući video. Jako dobar post. Ne bi trebalo da se stidimo svog lica. Ja lično jako često idem bez šminke, imam detinjastu facu i misle da imam 12 godina(a imam 22), kada se našminkam svi mi kažu da izgledam mnogo lepše. Šminka je tu da nas ulepša kada to poželimo,ali ne treba se stideti svog lica, sebe.

    Pozdrav, Kristina ♥

    http://onlyforgirlsbykristina.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман26. јун 2017. 21:43

    Prvo sam htela da ti ostavim komentar pa da odgledam video. Imam 12 godina i još uvek se ne šminkam stalno. Samo za neke malo veće događaje, a nekad i za školu ako se održava neki događaj ili slično. Jako lepo napisano, draga. Slažem se sa tobom da je unutrašnja lepota punoo lepša i bolja od ove spoljašne. Kad se neko našminka isto kao da se namalterisao puderom. Izgleda isto tako.

    Moje mišljenje o onlajn kupovini | laAdda

    ОдговориИзбриши
  4. Zaista divan post draga! O ovoj temi može zaista mnogo da se raspravlja. Ti si tonapisala zaista lepo! Slažem se sa tobom oko svega što si napisala. I sama se retko kada šminkama, baš kad su neke posebne prlike ili neki bitni izlasci :D

    Milica's diary

    ОдговориИзбриши
  5. Željannah srce, oduševila si me! Opet sam počela neozbiljno iako je tema vrlo ozbiljna ali nema veze.. xD

    Ne, stvarno si me oduševila i u potpunosti se slažem sa svim što si napisala. Ja se uvijek trudim da budem drugačija i da ne podliježem uticaju drugih ljudi u životu ili na društvenim mrežama. Drago mi je što si svoje mišljenje podijelila sa nama! ♥

    Novi post -> www.innisall.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  6. Ne mogu da verujem koliko si ti zrela za svoje godine! Apsolutno se slažem sa tobom i delim tvoje mišljenje. Sve pohvale što se tiče ovog posta i trebalo bi češće da pišeš ovakve postove. :)

    www.iammilitza.com

    ОдговориИзбриши
  7. Divan post draga, slažem se apsolutno sa svim što si napisala, svaka čast :* <3

    Great post just as your all blog. I think that you are an awesome blogger, and I wish you luck in future! Kisses :* If you want, look my blog and follow me if you like it. <3
    CALLOFBEAUTY
    zrinka_skiljo

    ОдговориИзбриши
  8. Анониман1. јул 2017. 17:30

    Divan post!

    Mihaailo| mihaailo.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  9. '' Verujte mi, vi takve, ne našminkane, mnogo ste vrednije i više zračite lepotom nego sve one zajedno. '' Odusevila si me ovom recenicom draga, super post :)
    Zapratila sam te #276, uzvrati ako ti se moj blog svidi <3

    limitededitionlady.blogspot.com

    ОдговориИзбриши

Thank you for visiting my blog. Hope to see you soon here again! ♥